ua en ru

ВР сьогодні розгляне зміни до Конституції щодо захисту суддів та законопроект про держгарантії "Нафтогазу"

Верховна Рада України (ВР) сьогодні, 10 жовтня 2013 р., на пленарному засіданні планує розглянути законопроект 2522а "Про внесення змін до Конституції України щодо посилення гарантій незалежності суддів" та законопроект 2476-а, що дозволяє надавати держгарантії за зобов'язаннями НАК "Нафтогаз України" без забезпечення з боку Кабінету міністрів України. Про це йдеться в порядку денному ВР.

Проект закону "Про внесення змін до Конституції України щодо посилення гарантій незалежності суддів" доповідатимуть радник Президента України Андрій Портнов та голова комітету ВР з питань правової політики Валерій Писаренко.

Крім того ВР розгляне євро інтеграційний законопроект 3312 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реалізації рекомендацій Європейської комісії у сфері державної антикорупційної політики", який доповідатиме перший заступник міністра юстиції Інна Ємельянова.

Також Рада розгляне законопроекти про внесення зміни до державного бюджету України на 2013 р., а саме законопроект 2476-а щодо держгарантій НАК "Нафтогаз України", проект закону 3358 щодо реструктуризації фактичної бюджетної заборгованості шляхом видачі фінансових казначейських векселів, законопроект 3057 щодо погашення заборгованості за енергетичні ресурси та проект закону 3197 щодо перерозподілу видатків на молодіжні організації та 2339 щодо зміни назви субвенції (друге читання).

Також депутати розглянуть законопроекти 3295 та 3295-1 про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо використання державної частини виробленої продукції відповідно до угод про розподіл продукції.

Крім того, Рада розгляне проект закону 2471-а "Про внесення зміни до пункту 9 розділу ІІ "Прикінцеві положення" закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" щодо експорту енергоносіїв до країн-членів Енергетичного співтовариства", який доповідатиме міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

Також депутати розглянуть законопроект 1198 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гуманізації кримінального законодавства та організаційно-правових передумов впровадження служби пробації", законопроект 2916 "Про внесення змін до статті 9 закону України "Про державну підтримку сільського господарства України" щодо удосконалення діяльності Аграрного фонду", проект закону 2183-а "Про внесення змін до Водного і Земельного кодексів України щодо земель водного фонду", який доповідатиме міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков.

Крім того, ВР розгляне законопроект 2072 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо емісії цінних паперів", який доповідатиме голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Дмитро Тевелєв.

У другому читанні депутати планують розглянути законопроекти 0856 "Про енергетичну ефективність житлових та громадських будівель", 0857 "Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей передачі в оренду чи концесію об'єктів у сферах теплопостачання, водопостачання та водовідведення, що перебувають у комунальній власності", 0881 "Про внесення зміни до статті 28 закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" щодо отримання інформації співвласниками багатоквартирного будинку", 0890 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані сп'яніння", 2188 "Про внесення змін до основ законодавства України про охорону здоров'я щодо строків укладання контрактів з керівниками державних, комунальних закладів охорони здоров'я" та ін.