ua en ru

ВР сьогодні не відновить роботу

Робота Верховної Ради (ВР) України не буде продовжена. Про це журналістам заявила глава прес-служби ВР Вікторія Шведова за результатами погоджувальної ради на чолі зі спікером Верховної Ради Володимиром Литвином, передає кореспондент РБК-Україна.

Зі слів Шведової, в ході погоджувальної ради опозиція не змогла представити конкретні вимоги і "пояснити причини блокування". Тому спікер ВР вважає "неможливою сьогодні подальшу роботу ВР".

Народний депутат України від фракції ПР Михайло Чечетов упевнений, що ПР не буде "проривати парламентську трибуну, оскільки більшість нардепів з ПР розійшлися по домівках".

Фракція БЮТБ блокує парламентську трибуну, вимагаючи, щоб до Верховної Ради України (ВР) у найближчий час перебував генеральний прокурор Віктор Пшонка, щоб він відзвітував перед народними депутатами, на яких підставах керівник Качанівської колонії не допускає народних депутатів для перевірки умов утримання Юлії Тимошенко, повідомив заступник голови фракції БЮТБ Сергій Соболєв.

"Ми вимагаємо зараз, негайно, викликати сюди генерального прокурора, щоб він відзвітував, на якій підставі керівник Качанівської колонії порушує Конституцію і закон України, де прямо вказано, що інспекції допускаються без будь-яких попередніх умов", - сказав Соболєв.

Раніше повідомлялося, що депутати БЮТБ пояснили, що блокують трибуну з метою забезпечити "негайний" ​​розгляд проекту постанови про виконання резолюції ПАРЄ.