ua en ru

ВР сьогодні може скасувати "статтю Тимошенко"

Верховна рада України сьогодні розгляне низку законопроектів про зміну кримінального законодавства. Про це йдеться в порядку денному засідання ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, депутати можуть вилучити з Кримінального кодексу статтю про перевищення службових повноважень - злочин, в якому звинувачується колишній прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.
11 жовтня суд у Києві має винести вирок у справі Тимошенко. Прокуратура вимагає засудити її до 7 років позбавлення волі, заявляючи, що газові контракти з Росією, підписані Тимошенко, були свідомо невигідними. Екс-прем'єр наполягає на своїй невинності і стверджує, що її переслідування носить політичний характер.
Якщо відповідна поправка до Кримінального кодексу сьогодні буде прийнята, Тимошенко не повинна бути засуджена, - відзначають спостерігачі.
Нагадаємо, раніше у Верховній Раді було зареєстровано два законопроекти про декриміналізацію статті, за якою звинувачують Юлію Тимошенко.
Лідер фракції БЮТ-Батьківщина Іван Кириленко повідомив, що депутати БЮТ не будуть голосувати за зміни в законодавство, які можуть звільнити Тимошенко в обмін на сплату 1,5 млрд грн збитків "Нафтогазу".

Крім того, на засіданні 5 жовтня парламентарії мають схвалити проекти законів про ратифікацію протоколу між урядами України і Молдови, про внесення змін до угоди між урядами про взаємне визнання прав та регулювання відносин власності від 11 серпня 1994 р., а також угоди між урядами України та Йорданським Хашимітським Королівством про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом.
Слід зазначити, що о 15:00 сьогодні пройдуть парламентські слухання на тему "Про реформування органів МВС і впровадження європейських стандартів".