ua en ru

ВР дозволила військовим переукладати безстрокові контракти з ЗСУ

ВР дозволила військовим переукладати безстрокові контракти з ЗСУ Фото: Верховна Рада України

За документ з другого разу проголосували 233 нардепи

Верховна Рада України підтримала в цілому законопроект №4689 "Про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" (щодо уточнення окремих положень)". За документ з другого разу проголосували 233 нардепи, передає кореспондент РБК-Україна.

В пояснювальній записці підкреслюється, що з початку дії особливого періоду військовослужбовцям, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, пропонувалося укладати контракт строком до кінця особливого періоду та оголошення рішення про демобілізацію.


Фактично це означає, що контракти, які були укладені до набрання чинності Законом України № 711-VIII від 06.10.2015 року укладені на невизначений строк, оскільки дата завершення дії особливого періоду невідома. Це суперечить принципам договірного права та є дискримінаційним по відношенню до групи військовослужбовців, які на даний момент зв’язані умовами таких безстрокових контрактів.

Пропонується передбачити положення, згідно яких військовослужбовцям, які вже уклали контракти із ЗСУ під час дії особливого періоду, буде надаватися право переукласти контракт строком на 6 або 12 місяців. Укладання такого нового контракту слугуватиме підставою для розірвання попереднього.

Реалізація проекту закону не потребує додаткових витрат з державного бюджету.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада сьогодні розгляне питання компенсації за зруйноване в зоні АТО житло.