ua en ru

Рада сьогодні розгляне питання компенсації за зруйноване в зоні АТО житло

Рада сьогодні розгляне питання компенсації за зруйноване в зоні АТО житло Фото: Верховна Рада України

Також розглядатиметься питання щодо виділення ЦВК додаткових коштів

Верховна Рада України сьогодні, 12 липня, розгляне два альтернативні законопроекти №4301 и 4301-1 "Про відшкодування збитків за зруйноване (знищене) або пошкоджене приватне житло особам, приватне житло або приватні домогосподарства яких було пошкоджені (зруйновані) під час проведення антитерористичної операції". Про це йдеться в порядку денному на сайті парламенту.

Крім того, у першому читанні Рада розгляне законопроекти про оцінку впливу на довкілля, стратегічну екологічну оцінку, внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення", питання створення бази данних ДНК військовослужбовців.


Для включення до порядку денного та прийняття рішення пропонуються питання щодо затвердження рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 травня 2016 року "Про виконання резолюції Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй від 20 липня 2015 року №2231 щодо Спільного всеосяжного плану дій в частині секторальних санкцій; внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" (щодо збільшення видатків Центральній виборчій комісії).

У другому читанні розглядатимуться питання державної підтримки кінематографії, оформлення паспортів з 14 років, звільнення деяких суддів.

Крім того, депутатам пропонується для включення до порядку денного Проект Закону "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо реалізації окремих положень пунктів 3, 4, 5, 8, 11, а також пункту 10 Рекомендацій Місії Європейського Парламенту з оцінки потреб, що розроблені з метою підвищення якості українського парламентаризму та викладені у "Доповіді та Дорожній карті щодо внутрішньої реформи та підвищення інституційної спроможності Верховної Ради України".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що протягом поточного пленарного тижня Верховна Рада (ВРУ) має розглянути проект постанови про затвердження рішення Ради національної безпеки і оборони від 20 травня 2016 року про виконання резолюції Радбезу ООН від 20 липня 2015 року №2231 щодо спільного всеосяжного плану дій у частині секторальних санкцій.