ua en ru

ВР дозволила збільшення максимальної кількості учасників ТОВ з 10 до 100 осіб

Верховна Рада України (ВР) сьогодні, 12 травня, в ході ранкового засідання ухвалила у другому читанні та в цілому законопроект, що передбачає збільшення максимальної кількості учасників товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ) з 10 до 100. Відповідний проект (№2059 від 17.12.2009 р.), ініційований нардепом фракції Партії регіонів Олександром Черноморовимпідтримали 247 народних депутатів.

Ухваленим законопроектом передбачено, що у разі виникнення необхідності збільшення розміру статутного капіталу у зв´язку з перетворенням товариства з обмеженою відповідальністю на акціонерне товариство формування такою юридичною особою статутного капіталу здійснюється протягом п´яти років. Відповідні зміни внесено до законів "Про господарські товариства" та "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України у зв´язку з прийняттям Цивільного кодексу України".

Нагадаємо, 2 листопада 2010 р. ВР прийняла за основу зміни до законодавства щодо збільшення максимальної кількості учасників ТОВ з 10 до 100 осіб.