ua en ru

ВР ратифікувала угоду з Угорщиною про перенесення прикордонних знаків

Верховна Рада Україна (ВР) прийняла урядовий законопроект № 0226 від 27 вересня 2011 р. про ратифікацію додатків до документів, складених за результатами Першої спільної перевірки проходження лінії державного кордону між Україною та Угорською Республікою, проведеної в період 1997-2003 років. За ухвалення відповідного рішення проголосували 303 народних депутата з мінімально необхідних 226.

Законопроектом затверджені Додатки до документів, складених за результатами Першої спільної перевірки проходження лінії державного кордону між Україною та Угорською Республікою, проведеної в період 1997-2003рік, згідно з угодою між Україною та Угорською Республікою про режим українсько-угорського державного кордону, співробітництво і взаємодопомогу з прикордонних питань від 19 травня 1995 року, яка була ратифікована законом № 447/95-ВР від 22 листопада 1995 року.

Необхідність внесення змін, що містяться в додатках, виникла внаслідок природних змін на річкових ділянках державного кордону (підмив берегів), що відбулися після 2003 року. Внаслідок цих змін українсько-угорської прикордонної комісією було здійснено перенесення дев'яти (п'яти - угорських і чотирьох - українських) прикордонних знаків на безпечну відстань. При цьому лінія проходження державного кордону не змінилася. За результатами перенесення прикордонних знаків були підготовлені нові протоколи прикордонних знаків та внесено зміни до списку координат, які і ратифіковано законом.