ua en ru

ВР ратифікувала угоду між Україною та Молдовою про пенсійне забезпечення військовослужбовців

Народні депутати України сьогодні, в ході пленарного засідання, прийняли проект закону № 0224 від 15 вересня 2011 р. про ратифікацію Угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Республіки Молдова про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, членів їх сімей та інших видах соціального захисту таких осіб. За відповідний законопроект проголосували 388 народних депутатів.

Згідно з текстом угоди, пенсійне забезпечення осіб держав сторін, звільнених з військової служби Збройних Сил, інших військових формувань, утворених відповідно до законодавства держав сторін, Об'єднаних Збройних Сил Співдружності Незалежних Держав, Збройних Сил та інших військових формувань колишнього СРСР, а також пенсійне забезпечення членів їх сімей здійснюється на умовах, за нормами і в порядку, встановленому законодавством держав сторін за місцем проживання вказаних осіб.
Виплата одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або каліцтва військовослужбовців, військовозобов'язаних та резервістів, які призвані на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори
(Далі - разова грошова допомога), або інші види їх соціального захисту здійснюються відповідно до законодавства держав сторін.