ua en ru

ВР ратифікувала угоду між Україною і Кіпром про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом

Верховна Рада Україна (ВР) прийняла урядовий закон № 0239 від 1 грудня 2011 р. про ратифікацію угоди між Кабінетом міністрів України та Урядом Республіки Кіпр про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом. За ухвалення відповідного закону проголосував 271 народний депутат.
Ратифікована угода встановлює еквівалентність національних грифів обмеження доступу, визначає компетентні органи сторін, відповідальні за реалізацію положень угоди, терміни за інформацією з обмеженим доступом, принципи, порядок охорони і поводження з такою інформацією, надання доступу до такої інформації в ході візитів представників двох держав, процедурні та контрольні питання тощо.
Згідно з угодою, отримана інформація з обмеженим доступом використовується виключно в цілях, визначених при її передачі. Жодна зі сторін не має права передавати інформацію іншій третій стороні без попереднього письмового дозволу уповноваженого органу іншого боку, надав відповідний гриф, погодженого з компетентним органом безпеки цієї сторони. Уповноважені органи забезпечують необхідний контроль за охороною інформації з обмеженим доступом.
Крім того, згідно з документом, доступ до отриманої інформації з обмеженим доступом надається тільки тим особам, які потребують його за умовами своєї службової діяльності, мають допуск і яких уповноважений мати доступ до такої інформації, а також проінструктовані з питань охорони інформації з обмеженим доступом в Відповідно до національного законодавства своєї сторони.