ua en ru

ВР просить Нідерланди підтвердити своє рішення про ратифікацію асоціацію України з ЄС

ВР просить Нідерланди підтвердити своє рішення про ратифікацію асоціацію України з ЄС Фото: Верховна Рада України

Рада закликає уряд Нідерландів виробити зважене рішення з урахуванням інтересів нідерландського населення, України та ЄС

Верховна Рада України підтримала за основу і в цілому проект постанови №5238 "Про Звернення Верховної Ради України до держав-членів Європейського Союзу, парламентів іноземних держав, парламентських асамблей міжнародних організацій щодо завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною, з одного боку, та Європейським союзом, європейським співтовариством по атомній енергії та їх державами-членами, з іншого боку ", передає кореспондент РБК-Україна.

За документ проголосували 235 нардепів.

Зокрема, ВР закликає уряд Нідерландів спільно з інститутами ЄС виробити зважене рішення, яке в рівній мірі враховувати інтереси нідерландської населення, України і Євросоюзу.

Нардепи закликають нідерландських колег уникнути прийняття рішення, яке буде мати дискримінаційний по відношенню до України характер і поставить під загрозу імплементацію Угоди про асоціацію України з ЄС.

Рада також закликає Палату представників і Сенат Королівства Нідерланди підтвердити своє рішення про ратифікації Угоди про асоціацію України з Євросоюзом, прийняте в 2015 році.

Український парламент підкреслює, що відмова Нідерландів від ратифікації Угоди про асоціацію поставить під сумнів надійність і авторитетність всього Європейського союзу як партнера в очах українців та інших міжнародних партнерів.

Крім того, нардепи закликають Європейський парламент, уряди держав-членів Європейського союзу і їх національні парламенти активно долучитися до пошуку взаємоприйнятного рішення, що дозволить завершити процес ратифікації Угоди стороною ЄС.

Зазначимо, голові ВР Андрію Парубію доручено невідкладно направити текст звернення до парламентських асамблей, міжнародних організацій та парламентів іноземних держав.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що парламент продовжив місію з розслідування катастрофи МН17 до серпня 2017 року.