ua en ru

ВР продовжить свої повноваження до 2012 р., - експерт

Верховна Рада України продовжить свої повноваження до 2012 р. Про це РБК-Україна заявив голова Київського інституту проблем управління ім.. Горшеніна Володимир Фесенко.

«Є дві концептуальні дати, дві юридичні логіки: березень 2011 р., виходячи з логіки діючої Конституції, і 2012 р., щодо якого необхідно вирішити проблему, як легітимізувати 5-річний термін повноважень ВР», - зазначив В.Фесенко.

На його думку, влада швидше за все піде шляхом легітимізації 5 річного повноваження ВР через внесення змін в Конституцію. При цьому він не виключив, що парламент може скоротити термін виборчої кампанії, для того, щоб дати можливість собі ж пройти повну процедуру конституційних змін щодо подовження каденції парламенту під час наступної сесії, що розпочнеться 1 лютого.

В.Фесенко вважає, що Конституційний суд ухвалить рішення щодо терміну повноважень ВРУ до 22 го листопада, оскільки за чинною Конституцією і законодавством, саме з цієї дати має розпочатися виборчий процес. Водночас він додав, що «боротьба (за дату виборів) продовжується і за останньою кулуарною інформацією схиляються до виборів у 2012 р.».