ua en ru

ВР продовжила на 6 міс. дію закону про списання заборгованості з підприємств ПЕК

Верховна Рада продовжила на 6 міс. (з 31 грудня 2011 р. до 30 червня 2011 р.) дію закону про списання заборгованості з підприємств ПЕК. Про це йдеться у законах № 9581 і № 9582, які сьогодні ВР прийняла в цілому.
Зокрема, повідомляється, що згідно оперативної інформації заборгованість держпідприємств за електроенергію складає близько 500 млн грн.
Цим законом запропоновано списати відповідно заборгованість за електроенергію по ланцюжку: енергопостачальники - ДП "Енергоринок" - енерговиробники на цю ж суму.
Передбачено списання їх заборгованості перед Державним агентством резерву України за поставлене в попередні періоди паливо, що є реструктуризовано до 2023 року відповідно до рішень уряду.
При цьому, закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу України відносно питань оподаткування природного газу і електричної енергії", до якого також вносяться зміни, приймався як необхідний захід для попередження значних додаткових податкових нарахувань.
Нагадаємо, в Україні з 4 червня набрав чинності закон про списання з ПЕК більше 24 млрд грн заборгованості за газ у 1997-2010 рр.