ua en ru

ВР прийняла законопроект, згідно якому в 2011 р. 301 млн грн спрямовується на забезпечення здійснення правосуддя

Верховна Рада Україна (ВР) прийняла в цілому законопроект 9297 від 17 листопада 2011 р. Про внесення змін до закону України "Про Державний бюджет України на 2011 р." ( Щодо судового збору та інші питання ). За ухвалення законопроекту проголосували 266 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

Так, згідно зі статтею 29 Бюджетного кодексу України склад доходів спеціального фонду Державного бюджету України визначається законом про Державний бюджет України.
Метою проекту є визначення в поточному році зарахувань надходжень судового збору до спеціального фонду державного бюджету та спрямування його на забезпечення здійснення правосуддя. Зокрема, передбачається напрям надходжень судового збору в обсязі 301 млн 566,3 тис. грн. на оплату праці суддів і працівників судів, безпосереднє здійснення правосуддя (придбання марок, конвертів, паперу, оплата поштових витрат тощо), погашення заборгованості з виплати вихідної допомоги суддям при виході у відставку і виплату щомісячного грошового утримання, погашення кредиторської заборгованості з капітальних витрат за попередні роки, придбання комп'ютерної та оргтехніки, забезпечення голів апеляційних судів урядових зв'язком, забезпечення судів належними приміщеннями.