ua en ru

ВР ухвалила закон про особливості здійснення страхування сільськогосподарської продукції з державною фінансовою підтримкою

Верховна Рада України прийняла в цілому закон №5063 "Про особливості здійснення страхування сільськогосподарської продукції з державною фінансовою підтримкою".

Законом пропонується врегулювати відносини у сфері страхування сільськогосподарської продукції, що здійснюється з державною фінансовою підтримкою, з метою захисту майнових інтересів сільськогосподарських товаровиробників.

Відповідно до законопроекту, суб'єктами відносин страхування сільськогосподарської продукції з державною фінансовою підтримкою визначено страхувальників, страховиків, їх об´єднання, а також державні органи та органи місцевого самоврядування. А державне регулювання у сфері страхування сільськогосподарської продукції здійснюватимуть Кабінет міністрів України, Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг України, Міністерство аграрної політики України та Державне агентство з управління сільськогосподарськими ризиками.