ua en ru

ВР прийняла закон щодо розпорядження землями лісового фонду

Верховна Рада України (ВР) сьогодні, 22 грудня, прийняла в цілому урядовий проект закону про внесення змін до Земельного та Лісового кодексів України щодо збереження лісів. Даний документ № 8489 від 12 травня 2011 р., розроблений Кабміном, підтримали 280 народних депутатів.

Закон спрямований на вдосконалення законодавчого регулювання відносин, що виникають у зв‘язку з реалізацією органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування своїх повноважень щодо розпорядження землями лісового фонду.

Відповідні зміни вносяться до статей 122 та 149 Земельного кодексу України, а також до статей 27, 31 та 32 Лісового кодексу України. Ці зміни передбачають перерозподіл повноважень між Кабінетом міністрів України та Радою міністрів Автономної республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими, районними державними адміністраціями щодо передачі земельних ділянок у власність та у постійне користування, вилучення земельних ділянок державної власності, а також уточнюють сферу застосування повноважень сільських, селищних, міських рад, органів виконавчої влади щодо розпорядження землями до розмежування земель державної і комунальної власності.