ua en ru

ВР ухвалила закон про підготовку та реалізацію інвестиційних проектів за принципом "єдиного вікна"

Верховна Рада України ухвалила закон "Про підготовку та реалізацію інвестиційних проектів за принципом "єдиного вікна".

Закон (№7032) спрямований на спрощення для суб´єкта інвестиційної діяльності порядку отримання послуг, пов´язаних із підготовкою та реалізацією інвестиційних проектів, шляхом запровадження принципу "єдиного вікна".

Зокрема, передбачається покласти на уповноважений орган функції взаємодії із суб´єктами надання адміністративних та господарських послуг, що має спростити порядок отримання послуг суб´єктом інвестиційної діяльності, необхідних для подальшої реалізації інвестиційного проекту.

Відповідно до закону, уповноважений орган забезпечує направлення наданих суб´єктом інвестиційної діяльності документів до суб´єктів надання адміністративних та господарських послуг, організовує отримання документів від суб´єктів надання відповідних послуг, а також забезпечує видачу суб´єкту інвестиційної діяльності комплекту документів, який дає право на реалізацію інвестиційного проекту.

Регламентація надання визначеного переліку послуг здійснюватиметься шляхом розроблення уповноваженим органом за погодженням із суб´єктом інвестиційної діяльності оперативного плану дій, щодо підготовки інвестиційного проекту до реалізації.