ua en ru

ВР прийняла закон про перерозподіл бюджетних коштів передбачених Держстату

Верховна Рада України прийняла за основу і в цілому закон № 9635 від 22 грудня 2012 р. ініційований Кабінетом міністрів України про внесення змін у додаток № 3 до закону України "Про Державний бюджет України на 2011 рік" (щодо кошторисних призначень Держкомстату). "За" ухвалення відповідного рішення проголосували 268 народних депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою, закон підготовлений з метою забезпечення необхідними призначеннями загального фонду державного бюджету для проведення розрахунків за теплову енергію та природний газ і виплат домогосподарствам за участь в обстеженні умов їх життя шляхом перерозподілу асигнувань загального фонду державного бюджету за бюджетними програмами у межах загального обсягу передбачених Держстату кошторисних призначень
Зокрема, зменшено бюджетні витрати на бюджетні програми: "Статистичні спостереження та переписи" на 1947,9 тис. грн. і "Реформування державної статистики" на 728,0 тис. грн. У той же час спрямовано додаткові кошти на фінансування програми "Керівництво та управління у сфері статистики" - 2000,8 тис. грн. і "Обстеження умов життя домогосподарств" - 675,1 тис. грн.