ua en ru

ВР прийняла за основу законопроект про участь Мінагрополітики у процедурі зміни цільового призначення земель навчальних закладів

Верховна Рада України сьогодні в ході пленарного засідання прийняла за основу законопроект № 7531 від 30 грудня 2010 р. "Про внесення змін до Земельного кодексу України" (щодо земель сільськогосподарських науково-дослідних установ і навчальних закладів) "ініційований народним депутатом від Партії регіонів Григоріэм Калетником . За ухвалення законопроекту проголосували 245 народних депутата.
Законопроект передбачає доповнити Земельний кодекс України положеннями про участь центрального органу виконавчої влади з питань аграрної політики і продовольства у процедурі прийняття рішення про зміну цільового призначення земель сільськогосподарського призначення, наданих у користування сільськогосподарським науково-дослідним установам та навчальним закладам, науково-дослідним та навчально-дослідним господарствам.
Зокрема, в статті 20 і 23 Земельного кодексу України пропонується включити приписи про облік висновку центрального органу виконавчої влади з питань аграрної політики і продовольства та узгодити з ним питання про зміну цільового призначення даної категорії земель. Змінами до статті 186-1 Земельного кодексу України передбачено включення до складу Комісії з розгляду питань, пов'язаних з узгодження документації із землеустрою, представників територіальних органів центрального органу виконавчої влади з питань аграрної політики і продовольства в разі погодження проектів землеустрою, які розробляються з метою зміни цільового призначення земель сільськогосподарського призначення.