ua en ru

ВР прийняла за основу законопроект про продаж з аукціонів квот, встановлених Кабміном на зерно

Верховна Рада України (ВР) сьогодні 7 квітня, в ході вечірнього засідання прийняла за основу законопроект щодо розподілу квот, встановлених Кабінетом міністрів України на зерно та продукти його переробки, шляхом продажу квот на аукціонах. Відповідний проект "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення державної підтримки розвитку сільського господарства" (№ 8324 від 01.04.2011 р.), ініційований народним депутатом від фракції ПР Григорієм Калетніком, підтримали 242 народних депутатів.

Законопроектом пропонується передбачити, що Кабінет міністрів здійснює державне регулювання ринку зерна, зокрема, шляхом застосування режиму ліцензування експорту (імпорту) зерна і продуктів його переробки, у тому числі через встановлення квот (кількісних або інших обмежень), розподіл яких здійснюється шляхом продажу на аукціонах.

Пропонується також передбачити, що кошти, отримані від реалізації квот на аукціонах, направлятимуться на підтримку сільського господарства.

На думку автора документу, прийняття законопроекту дозволить покращити забезпечення державної підтримки розвитку сільського господарства