ua en ru

ВР прийняла за основу проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо застосування угод про розподіл продукції

Верховна Рада України прийняла за основу проект закону №5376 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо застосування угод про розподіл продукції". За відповідне рішення проголосували 233 депутати з 412 зареєстрованих в залі.

Законопроект спрямований на створення належних законодавчих засад для застосування угод про розподіл продукції, спрощення окремих дозвільних процедур в сфері надрокористування на умовах угод про розподіл продукції, усунення окремих прогалин в законодавстві, пов´язаних з застосуванням митних процедур до вуглеводнів, добутих на митній території України, розташованій за межами державного кордону України, але в межах виключної (морської) економічної зони України.

Проектом передбачено удосконалити механізм сплати податків, зокрема, в натуральній формі (тобто частиною вуглеводневої сировини), ліквідувати неузгодження та прогалини в чинному законодавстві, що створюють перешкоди для застосування державою угод про розподіл продукції.

Зокрема, в законі "Про угоди про розподіл продукції" пропонується чітко визначити державу стороною угоди про розподіл продукції та органи державної влади, через які держава діє як учасник такої угоди. Передбачено, що Кабінет міністрів України є уповноваженим органом державної влади на укладення угоди про розподіл продукції на території виключної (морської) економічної зони та на континентальному шельфі України.