ua en ru

ВР прийняла в цілому проект закону, яким медпрацівникам дозволяється безкоштовна парковка транспорту

Верховна Рада Україна (ВР) прийняла в другому читанні і в цілому як закон законопроект № 7359 від 11 листопада 2011 р. ініційований депутатом фракції Народної партії Олегом Зарубінським про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров'я (щодо прискорення надання першої медичної допомоги в невідкладних та екстремальних ситуаціях). За ухвалення відповідного законопроекту проголосували 254 народних депутата.

Відповідно до закону, дозволяється безоплатне паркування транспортних засобів у спеціально відведених для цього місцях у разі: обладнання транспортного засобу, яким керує медичний працівник, спеціальним розпізнавальним знаком встановленого законодавством зразка; розміщення на автомобілі спеціального стікера із зазначенням контактного телефону медичного працівника, який керує цим транспортним засобом .
Документ містить також норму, згідно з якою власники спеціально відведених майданчиків для паркування повинні забезпечити і виділити в межах майданчиків місця для безкоштовного паркування транспортних засобів, керованих медичними працівники.
Законом встановлюється також, що форма, порядок та умови видачі спеціального стікера встановлюються уповноваженим центральним органом виконавчої влади в галузі охорони здоров'я.