ua en ru

ВР ухвалила в першому читанні законопроект, що збільшує штрафи за правопорушення у сфері містобудування

Верховна Рада Україна (ВР) прийняла в першому читанні урядовий законопроект № 8597 від 31 травня 2011 р. Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення відповідальності та вдосконалення державного регулювання у сфері містобудівної діяльності. За ухвалення відповідного рішення проголосували 238 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

Проект закону підготовлений з метою вдосконалення державної політики у сфері містобудування, посилення і персоніфікації відповідальності суб'єктів містобудування за порушення вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів і правил, забезпечення стійкості, міцності, надійності та необхідної довговічності будинків і споруд.
Зокрема, законопроектом передбачається збільшити розміри штрафних санкцій за правопорушення у сфері містобудування, диференціювати пропоновані розміри штрафів залежно від категорії складності об'єктів, що будуються, передбачити персональну відповідальність окремих виконавців за правопорушення у сфері мостобудування.