ua en ru

ВР повернула зимовий час

Народні депутати повернулися до розгляду питання про скасування постанови "Про зміни порядку обчислення часу на території України" і скасували це постанови 295 з мінімально необхідних 226 голосах. Передає кореспондент РБК-України.

Проект постанови № 9297, ініційований спікером ВР Володимиром Литвином про визнання таким, що втратив чинність, постанови ВР "Про зміну порядку обчислення часу на території України", проект був розроблений з метою уніфікації нормативного підходу щодо принципів визначення національних стандартів з часу, встановлення їх співвідношення з шкалою Всесвітнього координованого часу.
Згідно із законопроектом Кабінет міністрів України протягом одного місяця з дня набрання чинності цією постановою повинен внести на розгляд ВР проект закону про порядок обчислення часу на території Україні.
Крім того, на сьогоднішній день, буде діяти закон України "Про метрологію та метрологічну діяльність", постанова Кабінету міністрів України від 13 травня 1996 № 509 "Про порядок обчислення часу на території України". Тобто в останні неділю жовтня, стрілки годинника необхідно перевести на годину назад.

Нагадаємо, 20 вересня 2011 ВР прийняла за основу і в цілому проект постанови № 8330 від 1 квітня 2011 р., ініційований народним депутатом від Партії регіонів Олегом Надошею, про зміну порядку обчислення часу на території України, згідно з яким планується відмовитися від перекладу годин на зимовий час. За ухвалення відповідного документа проголосували 266 народних депутатів.