ua en ru

Кабмін пропонує Раді відрядити в АРМА інших відомств

Кабмін пропонує Раді відрядити в АРМА інших відомств Фото: Нацагентство з розшуку активів (колаж РБК-Україна)

Порядок відрядження до Національного агентства визначається Кабміном

Кабмін пропонує Верховній раді прийняти законопроект №9167 "Про внесення змін до законів "Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів" та "Про державну службу" щодо відрядження до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів". Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на дані на сайті Ради.

Відповідний проект був зареєстрований у парламенті 4 жовтня 2018 року.

Проектом закону пропонується встановити можливість відрядження до Національного агентства працівників інших державних органів, підприємств, установ, організацій (за їх письмовою згодою та за погодженням з їх керівниками) тривалістю до одного року із залишенням їх на службі.

Документом також пропонується визначити процедуру такого відрядження до Нацагентства. При цьому встановлюється, що порядок відрядження до Національного агентства визначається Кабміном.

Нагадаємо, у вересні комітет парламенту з питань запобігання та протидії корупції оголосив новий кваліфікаційний відбір представника від Верховної ради в члени комісії незалежного зовнішнього оцінювання діяльності Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів. Заявки та документи кандидати повинні були надати комітету до 5 жовтня 2018 року в друкованій або електронній формі.

Як писало РБК-Україна раніше, у 2017 році глава Нацагентства Антон Янчук заявив, що у штаті Національного агентства з розшуку та управління злочинними активами працюють 53 співробітника при 130 граничної кількості.