ua en ru

ВР пропонують поширити статус держслужбовця на 2 помічників нардепа

ВР пропонують поширити статус держслужбовця на 2 помічників нардепа Фото: ВР пропонують поширити статус держслужбовця на 2 помічників нардепа

У Раді зареєстрований відповідний законопроект

Верховній Раді України пропонують поширити статус державного службовця на двох помічників-консультантів народного депутата. Відповідний законопроект №4506 "Про внесення змін до деяких законів України щодо кількості помічників-консультантів народного депутата України на яких поширюється дія Закону України "Про державну службу" був зареєстрований в Раді 22 квітня 2016 року.

У пояснювальній записці зазначається, що 1 травня 2016 року набирає чинності новий закон "Про державну службу", статтею 92 якого помічники-консультанти народних депутатів України віднесені до патронатної служби, але передбачається наявність патронатної служби лише у посадових осіб.

У зв’язку з цим пропонується передбачити посади двох помічників-консультантів народних депутатів України з поширенням дії закону про держслужбу.


"Це, насамперед, пов’язано з тим, що серед помічників-консультантів народних депутатів України багато високопрофесійних людей, які більшу частину свого життя віддали державній службі, тому необхідно дуже зважено поставитися до зняття з них цього статусу", - зазначається в записці.

Нагадаємо, колишній спікер парламенту Володимир Гройсман до свого призначення на пост голови Кабінету міністрів підвищив депутатам ВРУ заробітну плату майже в три рази. Збільшується також фонд оплати праці помічників депутата: був 12500 гривень, став - 25000 гривень.