ua en ru

ВР пропонують обрати Каленюк, Канівського та Юрчишина в комісію з відбору голови Нацагентства з повернення активів

ВР пропонують обрати Каленюк, Канівського та Юрчишина в комісію з відбору голови Нацагентства з повернення активів Фото: Верховна Рада України

У Раді зареєстровано відповідний проект постанови

Глава парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв пропонує Верховній Раді України обрати членами конкурсної комісії з відбору кандидата на посаду директора Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління отриманими від корупційних та інших злочинів активами Дарину Каленюк, Гліба Канівського та Ярослава Юрчишина.

Відповідний проект постанови №4053 був зареєстрований в парламенті сьогодні, 12 лютого 2016 року.

Так, до складу комісії повинні увійти 3 члени, визначені Радою, і по одному - генеральним прокурором, директором Національного антикорупційного бюро, міністром юстиції, головою Державної служби фінансового моніторингу та міністром фінансів. Склад комісії затвердить Кабінет міністрів України.

Відзначимо, що Дарина Каленюк є виконавчим директором громадської організації "Центр протидії корупції". Гліб Каневський - експерт Центру політичних студій та аналітики, а Ярослав Юрчишин є менеджером адвокатури громадської коаліції "реанімаційному пакету реформ".

Нагадаємо, в кінці грудня 2015 року закон, що передбачає створення Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, вступив в силу.

Відзначається, що згідно кінцевим положенням, закон вступає в силу з дня, наступного за днем його опублікування, при цьому він вводиться в дію через шість місяців після набуття нею чинності.