ua en ru

ВР повторно з пропозиціями Президента прийняла закон про посилення відповідальності держорганів за видачу дозвільних документів

Верховна Рада України (ВР) сьогодні, 8 вересня, під час ранкового засідання повторно прийняла урядовий законопроект № 7497 від 21 грудня 2010 р. "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності посадових осіб органів державної влади та органів місцевого самоврядування". За повторне прийняття закону з поправками Президента проголосували 254 народних депутата.
Закон передбачає зміни до ст. 41 Кодексу законів про працю України, стаття доповнюється новою підставою для розірвання трудового договору з посадовою особою у разі повторного порушення вимог законодавства у сфері ліцензування, державної регуляторної політики та з питань видачі документів дозвільного характеру.
Також внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення законодавства, яким регулюється порядок видачі документів дозвільного характеру, ліцензій, а також порушення законодавства у сфері державної регуляторної політики та про державну реєстрацію нормативно-правових актів.