ua en ru

ВР планує врегулювати правові підстави припинення кримінального провадження

ВР планує врегулювати правові підстави припинення кримінального провадження Фото: Верховна Рада

депутати проголосували за внесення змін в Кримінально-процесуальний кодекс

Верховна Рада України прийняла за основу в першому читанні законопроект №6220 "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань і підстав закриття кримінального провадження". Документ підтримали 258 депутатів ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

Слід зазначити, що в сесійній залі звучали пропозиції про голосування проекту в цілому, однак профільний комітет наполіг на тому, що документ повинен бути доопрацьований до другого читання.

"Необхідність розробки проекту Закону обумовлена недосконалістю кримінального процесуального законодавства в частині підстав, які б служили обгрунтуванням для відмови у внесенні інформації в Єрдрей і для закриття кримінального провадження", - зазначають автори документа.

Проектом закону пропонується:

  • - частину першу статті 214 КПК України доповнити новим абзацом, який передбачає, що до ЄРДР не вносяться відомості про обставини, які можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, щодо яких прийнято рішення про закриття кримінального провадження чи існує вирок суду по тому ж обвинуваченню, що набрав законної сили;
  • - частину першу статті 284 КПК України доповнити новим пунктом, який передбачає, що кримінальне провадження закривається в разі існування не скасованої постанови слідчого, прокурора про закриття кримінального провадження з підстав, передбачених пунктами 1, 2, 4, 9 цієї частини

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала в ході повторного другого читання законопроект №4493 про ринку електроенергії.