ua en ru

ВР планує узгодити термінологію в Митному кодексі з законами щодо регульованих ринків та деривативів

ВР планує узгодити термінологію в Митному кодексі з законами щодо регульованих ринків та деривативів Фото: Верховна Рада України

Проект закону носить суто технічний характер

Верховна Рада України у першому читанні за основу підтримала законопроект №3516 "Про внесення зміни до Митного кодексу України (щодо регульованих ринків та деривативів)". За документ проголосували з другого разу 235 парламентарів, передає кореспондент РБК-Україна.

Спочатку його підтримали лише 220 нардепів при мінімально необхідних 226.

Зазначимо, що проект закону носить суто технічний характер.


Так, зазначеним законопроектом для комплексного врегулювання діяльності на ринках капіталу пропонується внести зміну до статті 53 Митного кодексу України з метою узгодження термінології, яка запроваджується проектом Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо регульованих ринків та деривативів)".

Отож, у статті 53 "біржові організації" було замінено на "оператори регульованих ринків".

Крім того, нардепи у першому читанні за основу підтримали подібний законопроект №3500 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо регульованих ринків та деривативів)". За нього з другого разу проголосували 229 парламентарів, спершу - лише 221.

Так, документом для комплексного врегулювання діяльності на ринках капіталу пропонується внести зміну до статті 16 Бюджетного кодексу України з метою узгодження термінології, яка запроваджується проектом Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо регульованих ринків та деривативів)".

Зокрема, правкою назву закону "Про цінні папери та фондовий ринок" змінено на "Про ринки капіталу та інші регульовані ринки".

Зазначений проект закону також носить суто технічний характер.

Також нардепи за основу в першому читанні проголосували за законопроект №3499 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо регульованих ринків та деривативів)". Його підтримали 233 депутати ВР.

Зазначеним документом для комплексного врегулювання діяльності на ринках капіталу пропонується внести зміни до статей 14, 39, 70, 95, 141, 170, 173, 196 Податкового кодексу України з метою узгодження термінології, яка запроваджується проектом Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо регульованих ринків та деривативів)".

Нагадаємо, 3 березня 2016 року Закон про узгодження норми Митного кодексу з законом "Про ринок природного газу" набув чинності.