ua en ru

ВР звільнила голів Апеляційного і Господарського судів Криму

Голова Апеляційного суду Криму Сергій Лунін відправлений у відставку. Відповідне рішення ухвалено на пленарному засіданні Верховної Ради України, передає кореспондент РБК-Україна.

Проект ухвали, автором якого виступив спікер парламенту Володимир Литвин, підтримали 261 з 399 парламентаріїв, що зареєструвалися в сесійній залі.

Крім того, згідно з ухвалою, до відставки відправлений голова Господарського суду Криму Михайло Луцяк. У документі говориться, що судді звільнені у зв'язку з поданими заявами про відставку. "Встановлено, що стороннього тиску не було", - додав народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесниченко.

Нагадаємо, 9 вересня співробітники СБУ заблокували будівлю Апеляційного суду Криму. Старший слідчий кримської прокуратури у супроводі силовиків провів виїмку документів у відділі кадрів і в архіві суду. Голова апеляційної інстанції, який під час обшуку знаходився в Києві, назвав дії правоохоронців незаконними.

Відносно Луніна порушили кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень (ст. 365 Кримінального кодексу України) і порушення у сфері охорони державної таємниці (ст. 328).