ua en ru

ВР знову відправила проект по боротьбі з хостелами у багатоповерхівках на доопрацювання

ВР знову відправила проект по боротьбі з хостелами у багатоповерхівках на доопрацювання Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

Законопроектом пропонувалося посилити адмінвідповідальність за нецільове використання квартир у багатоповерхівках

Верховна рада України відправила на доопрацювання авторам законодавчої ініціативи законопроект №6424-д "Про внесення змін до Житлового кодексу Української РСР та інших законодавчих актів України щодо забезпечення прав власників (користувачів) приміщень житлового будинку", передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, направлення проекту авторам підтримало мінімально необхідна кількість парламентарів - 226, направлення документа в профільний комітет і прийняття його за основу нардепи не підтримали.

Відзначимо, що проектом закону пропонувалося посилити адміністративну відповідальність за нецільове використання квартир у багатоквартирних житлових будинках. Планувалося поширити положення проекту виключно на багатоквартирні житлові будинки, кількість поверхів у яких становить 16 і більше, і не поширювати на відносини, що виникають у сфері держреєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Також пропонувалося не забороняти використання нежитлових приміщень, розташованих у цокольному, на першому, другому і верхньому (в тому числі мансардному) поверхах багатоквартирного житлового будинку.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна, ВР на початку липня відправила на повторне перше читання у профільний комітет законопроект №6424 "Про внесення змін до Житлового кодексу Української РСР та інших законодавчих актів України щодо забезпечення прав власників (користувачів) приміщень житлового будинку". За направлення проекту до комітету з другого разу проголосували 228 парламентарів (спочатку 220), за основу проект не підтримали.

Додамо, парламент у другому читанні схвалив законопроект №3131 "Про внесення зміни до статті 11 закону "Про управління об'єктами державної власності" щодо впорядкування процедури відчуження суб'єктами господарювання державного сектора економіки житла своїм працівникам".