ua en ru

ВР відкликала Андрія Шевченка з посади голови комітету ВР з питань свободи слова та інформації

Верховна Рада Україна (ВР) сьогодні, в ході ранкового пленарного засідання прийняла проект постанови № 9698 від 13 січня 2012 ініційований народним депутатом від фракції Партії регіонів, заступником голови комітету ВР з питань з питань свободи слова та інформації Оленою Бондаренко про відгук Андрія Шевченка з посади голови комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації. "За" проголосували 245 народних депутатів.
У ході розгляду відповідного питання, Олена Бондаренко заявила, що головуючий в комітеті з питань свободи слова та інформації має бути представником опозиції. "Є рішення більшості, більшості в комітеті і більшості в парламенті, що головуючий в комітеті повинен бути представником опозиції. Це офіційна заява. Ніхто з Партії регіонів на цю посаду не претендує", - сказала вона.
У свою чергу, Андрій Шевченко, виступаючи перед народними депутатами заявив, що свою відставку сприймає спокійно. "Я вважаю, що в такій ситуації необхідна не тільки моя відставка, а й відставка всього комітету і відставка всього парламенту", - заявив Шевченко.