ua en ru

ВР скасувала обов'язкову реєстрацію акціонерних товариств відкритих в публічні

Верховна Рада України сьогодні, в ході пленарного засідання, відхилила закон "Про внесення змін до Закону України" Про акціонерні товариства" та інших законодавчих актів України щодо відновлення на законодавчому рівні назви типу товариства" відкрите акціонерне товариство ".

За підтримку пропозиції Президента Віктора Януковича до прийнятого законопроекту проголосували 239 депутатів. Пропозиції Президента полягали у відхиленні прийнятого закону.

Янукович ветував зазначений закон, посилаючись на те, що він нівелює концепцію правового регулювання діяльності акціонерних товариств, введену законом "Про акціонерні товариства", і є кроком назад у розвитку законодавства України на шляху його адаптації до законодавства Європейського Союзу.

Прийнятим 8 квітня 2011 р., законопроектом ВР скасувала обов'язкову реєстрацію акціонерних товариств відкритих в публічні. Законопроект був підготовлений з метою захисту інтересів національних виробників авіаційної техніки, які є відкритими АТ і мають стратегічне значення для України, від загрози розриву існуючих торгових відносин, коопераційних зв'язків і втрат ринків збуту.