ua en ru

ВР скасувала перелік ділянок надр в угодах про розподіл продукції по окремомій ділянці надр

Народні депутати України сьогодні, 4 жовтня, в ході пленарного засідання прийняли за основу законопроект № 8712 від 20 червня 2011 р., ініційований Кабінетом міністрів Україні, "Про внесення змін до закону України" Про угоди про розподіл продукції ". За ухвалення відповідного рішення проголосували 226 депутатів.

Законопроект передбачає вилучити Перелік ділянок надр (родовищ корисних копалин), які можуть надаватися на умовах угод про розподіл продукції, як такої, що стримує залучення інвестицій у надракористування і не відповідає міжнародній практиці.
Відповідно до законопроекту "інвестор може звернутися в Кабінет міністрів України або Міжвідомчої комісії з пропозицією про вирішення питання про проведення конкурсу на укладення угоди про розподіл продукції по окремому ділянці надр. Про результати розгляду поданої пропозиції інвестор повідомляється не пізніше тримісячного терміну".
На думку авторів, прийняття цього законопроекту "дозволить виключити необгрунтовані обмеження, які створює зазначеного Переліку та підвищити ефективність залучення інвестицій у вивчення ділянок надр і розробці родовищ корисних копалин як на умовах угод про розподіл продукції, так і на загальних підставах".