ua en ru

ВР відхилила закон про морські порти України

Верховна Рада України (ВР) прийняла пропозицію Президента України Віктора Януковича про відхилення закону № 0881 "Про морські порти України". "За" ухвалення відповідного рішення проголосував 261 народний депутат.

На думку Януковича, відповідний закон викликає низку зауважень, у тому числі концептуального характеру, містить положення, які не узгоджуються з іншими базовими законодавчими актами, що може призвести до численних правових колізій, викликати прогалини у правовому регулюванні відповідних відносин.
"Враховуючи наведене, пропоную закон України" Про морські порти України" відхилити", - йдеться в пропозиціях Президента.
Нагадаємо, закон про морські порти був прийнятий 3 листопада 2011р. 266 голосами народних депутатів. Законом передбачалося регулювання діяльності органів виконавчої влади, що здійснюють державне регулювання та управління у сфері портової діяльності; державних і морських адміністрацій порту, власників морських терміналів, портових операторів та споживачів їх послуг (товарів, робіт); підприємств, організацій та установ, що надають спеціалізовані послуги в порту та морському терміналі.