ua en ru

ВР відхилила проект постанови про скасування рішення про розгляд бюджету-2013 6 грудня

Верховна Рада України (ВР) відхилила проект постанови № 11000П / П, яким пропонувалося скасувати рішення про розгляд проекту закону про держбюджет на 2013 р. "За" проголосували 55 лише народних депутатів з мінімально необхідних 226.

"Проект закону про Державний бюджет України на 2013 рік був внесений Кабінетом міністрів 3 грудня, тобто в той же день, коли був підписаний Указ Президента" Про відставку прем'єр-міністра України та Кабінету міністрів України ". Згідно з регламентом ВР в разі відставки Кабінету міністрів для подання до Верховної Ради проекту закону про Державний бюджет України на наступний рік, відлік строків розгляду парламентом проекту закону про Державний бюджет на наступний рік припиняється і відновлюється після подання до Ради проекту закону про бюджет на наступний рік знову сформованим Кабміном ". - Заявила автор проект закону, нардеп від НУ-НС Ірина Геращенко.

Геращенко також зазначила, що Кабінетом міністрів не були дотримані вимоги регламенту, згідно з яким, поданий Кабміном проект закону про бюджет на 2013 р. надається народним депутатам не пізніш як за чотири дні до його представлення у ВР. "Проект був внесений 3 грудня, а представлений - 4 грудня. Депутати ж отримали товстенну книгу проекту бюджету вранці, 4 грудня. Крім того, постановою запропоновано прийняти державний бюджет на 2013 рік без розгляду у трьох читаннях, що також є порушенням регламенту", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Глава регламентного комітету Володимир Макеєнко, заявив, що "Країна повинна увійти в новий рік з бюджетом і він повинен бути прийнятий". Також він заявив, що така практика внесення та розгляду бюджету в парламенті "була введена опозицією ще в 2004 році, але тоді таких постанов не з'являлося".