ua en ru

ВР відмовилась внести до порядку денного питання денонсації угоди між СРСР та Кіпром про уникнення подвійного оподаткування

Верховна Рада України (ВР) сьогодні, 15 червня, відмовилася включити до порядку денного сесії парламенту проект закону "Про денонсацію Угоди між урядом Союзу Радянських Соціалістичних Республік і урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування доходів та майна". Відповідний документ № 8498 від 13.05.2011г., ініційований народним депутатом від фракції БЮТБ Андрієм Павловським, підтримали 108 з 226 необхідних голосів народних депутатів.

Проект закону розроблено з метою скасування податкових пільг, передбачених даною угодою.

Згідно з положеннями цієї угоди від оподаткування звільняються будь-які доходи, що виникають на території України або Кіпру, в тому числі дивіденди, проценти, роялті, доходи від відчуження майна тощо, які перераховуються з однієї країни в іншу, за винятком деяких випадків оподаткування фізичних осіб та доходів постійних представництв.

Як йдеться у посянювальній записці, угодою "створено сприятливі можливості для резидентів України цілком легально без будь-якого оподаткування виводити за кордон значні суми коштів. Положення угоди також використовуються багатьма нашими підприємствами для створення різних схем з мінімізації податкових зобов'язань".