ua en ru

ВР відмовилась внести до порядку денного питання денонсації угоди про перебування ЧФ РФ в Україні

Верховна Рада України (ВР) сьогодні, 15 червня, відмовилася включити до порядку денного сесії парламенту питання денонсації Угоди між Україною та РФ з питань перебування Чорноморського флоту Росії на території України. Відповідний законопроект 8293 від 24.03.2011 г., ініційований народним депутатом від фракції НУ-НС Андріє Парубієм, підтримали 113 з 226 необхідних голосів народних депутатів.

Нагадаємо, дана угода підписана 21 квітня 2010 р. в м. Харкові, та ратифікована Верховною Радою України 27 квітня 2010 року.
Згідно з угодою з 28 травня 2017 року продовжується на 25 років дія Угоди між Україною і Російською Федерацією про статус та умови перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України, Угоди між Україною і Російською Федерацією про параметри поділу Чорноморського флоту та Угоди між урядом України і урядом Російської Федерації про взаємні розрахунки, пов'язані з поділом Чорноморського флоту та перебуванням Чорноморського флоту Російської Федерації на території України від 28 травня 1997 року з наступним автоматичним подовженням на наступні п'ятирічні періоди, якщо жодна зі сторін не повідомить письмово іншу сторону про припинення їх дії не пізніше, ніж за один рік до завершення терміну дії.