ua en ru

ВР відмовилася внести зміни в сферу державного оборонного замовлення

Народні депутати України не підтримали у першому читанні законопроект Кабінету міністрів України № 2586а "Про внесення зміни до статті 6 закону України "Про державне оборонне замовлення" щодо відносин у сфері планування та формування оборонного замовлення". За відповідне рішення проголосували 217 народних депутатів, проти - 92, утримались 3 нардепів.

Крім того, депутати відмовилися направити даний закон на повторне перше читання. За відповідне рішення проголосували 217 нардепів, проти - 82, утрималися 7 депутатів.

Законопроект врегульовує відносин, що виникають між державними замовниками та уповноваженим суб'єктом господарювання з управління об'єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі в процесі планування та формування оборонного замовлення, шляхом внесення зміни до абзацу другого частини 4 статті 6 закону України "Про державне оборонне замовлення".

Так, до статті 6 закону України "Про державне оборонне замовлення" додається норма, згідно з якою держзамовники повинні погоджувати пропозиції оборонного призначення не тільки з центральними органами виконавчої влади, до сфери управління яких належать підприємства оборонно-промислового комплексу, а й з уповноваженим суб'єктом господарювання з управління об'єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі, до складу якого входять зазначені підприємства.