ua en ru

ВР визначила особливості управління об'єктами держвласності в оборонно-промисловому комплексі

Верховна Рада України (ВР) сьогодні, 16 червня, прийняла у другому читанні та в цілому урядовий законопроект "Про особливості управління об'єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі", що має забезпечити більш ефективне функціонування відповідних підприємств. Даний проект за № 8462 від 29.04.2011 р, ініційований Кабінетом міністрів України, підтримали 237 народних депутатів.

Законодавчим актом визначено особливості управління об'єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі, що має забезпечити більш ефективне функціонування відповідних підприємств. Зокрема, визначені об'єкти та суб'єкти управління державної власності в оборонно-промисловому комплексі.

Згідно із законом, до об'єктів управління державної власності в оборонно-промисловому комплексі належать:

майно державних підприємств оборонно-промислового комплексу, в тому числі казенних підприємств, які входять до складу Державного концерну "Укроборонпром";
майно, передане в установленому порядку Державному концерну "Укроборонпром";
пакети акцій, що належать державі в статутних капіталах акціонерних товариств, що провадять діяльність в оборонно-промисловому комплексі, та передані в установленому порядку в управління Державного концерну "Укроборонпром".

Суб'єктами управління державної власності в оборонно-промисловому комплексі Законом визначені Кабінет міністрів України і Державний концерн "Укроборонпром".

Законодавчим актом також визначені особливості управління об'єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі.

Нагадаємо, 3 червня ц.р. ВР прийняла за основу даний документ.