ua en ru

ВР має намір передати місцевій владі 10% виручки від реалізації продукції надр

Народні депутати прийняли в першому читанні законопроект 3295-1"Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо коштів від використання (реалізації) державної частини виробленої продукції відповідно до угод про розподіл продукції)". За відповідне рішення проголосували 348 депутатів з необхідних 226, проти - 0, утримались 0.

Автор законопроекту - позафракційний народний депутат Юрій Дерев'янко.

У законопроекті шляхом внесення змін до статей 29, 69 та 71 Бюджетного кодексу України пропонується кошти від використання (реалізації) частини виробленої продукції, що залишається у власності держави та відповідно до угод про розподіл продукції, передавати органу місцевого самоврядування, на території якого розташована ділянка надр, у розмірах, передбачених такою угодою, проте не менше 10% цих коштів, у такій пропорції: 50% - обласній раді, 25% - районній раді, 25% - сільській (селищній) раді.

У той же час ВР не підтримала однойменний проект закону 3295"Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо використання державної частини виробленої продукції відповідно до угод про розподіл продукції" за авторством депутат від Партії регіонів Миколи Рудьковського, за який проголосували 202 нардепи.