ua en ru

ВР почне розглядати виборче законодавство на наступному пленарному тижні, - Колесніченко

На наступному пленарному тижні Верховна Рада (ВР) Україна може приступити до розгляду виборчого законодавства. Про це на брифінгу у ВР заявив народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Венеціанська комісія дала свої висновки у частині законопроекту, який був запропонований. Більшу частину пропозицій і рекомендацій найближчим часом робоча група прийме до уваги, за винятком тих, які стосуються змін до Конституції, вони для нас неприйнятні. Якщо Президент України Віктор Янукович у найближчі кілька днів підтримає ті пропозиції, які є, то ми на наступному парламентському тижні будемо вже розглядати Виборчий кодекс і вийдемо, нарешті, на процедуру, коли закони, особливо те, що стосується виборів, як мінімум за рік зможемо прийняти, щоб учасники виборчої кампанії знали , як можна реагувати на ті чи інші зміни виборчої кампанії ", - заявив Колесніченко.
Нагадаємо, в попередньому неофіційному висновку Венеціанської комісії щодо проекту закону "Про вибори народних депутатів України" наголошується, що в законопроекті відсутня ясність у питанні можливості оскаржити результати виборів. Також секретар Венеціанської комісії Томас Маркерт підкреслив, що повернення до змішаної виборчої системи може призвести до спотворення результатів виборів на користь влади.
При цьому міністр юстиції України Олександр Лавринович заявив, що зауваження Венеціанської комісії щодо необхідності запровадження виборчої системи, яка складається з пропорційної системи на основі відкритих списків та множинних регіональних виборчих округів не можуть бути враховані, оскільки "це є внутрішньою справою країни".

Зазначимо, наступний пленарний тиждень у ВР пройде з 4 по 7 жовтня 2011 р.