ua en ru

ВР на цьому пленарному тижні розгляне питання спрощення оподаткування для малого бізнесу та будівництва сховища для ядерного палива

Верховна Рада України на цьому пленарному тижні, 18 - 21 жовтня, планує розглянути проект бюджету на 2012 р., який був зареєстрований до парламенту 15 вересня 2011 р. під № 9000. Раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що проектом державного бюджету України на 2012 р. передбачається зростання ВВП на 5,5%, а скорочення дефіциту держсектору - до 2,5% в порівнянні з 3,5% від ВВП поточного року.

Крім того, ВР розгляне законопроект № 9208 від 22 вересня 2011 р ініційований Кабінетом міністрів України про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо вдосконалення процедур здійснення конфіскації.
Розроблений проект закону спрямований на вдосконалення процедури конфіскації майна, яке використовувалося з метою вчинення злочину або під час вчинення злочину, а також майна, отриманого в результаті скоєння злочину.
Крім того, згідно з порядком денним, депутати розглянуть урядовий законопроект № 8795 від 15 липня 2011 від 15 липня 2011 р. Про поводження з відпрацьованим ядерним паливом. Відповідно до законопроекту, розмістити централізоване сховище на майданчику, що знаходиться між селами Стара Красниця, Буряківка, Чистогалівка і Стечанка Київської області в зоні відчуження на території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи.
Відпрацьоване ядерне паливо зберігається в сховищі протягом строку його експлуатації.
Для зберігання у сховищі відпрацьованого ядерного палива використовується технологія поверхневого "сухого" зберігання з застосуванням двухбарьерной системи його ізоляції.
Крім того, парламентарії розглянуть урядовий проект закону № 9029 від 21 липня 2011 р. Про внесення змін до деяких законів України щодо скасування реєстрації декларації виробника про відповідність. Головною метою законопроекту є недопущення невиправданих додаткових витрат часу і коштів виробниками-суб'єктами господарювання на реєстрацію декларацій при введенні продукції в обіг.
А також, народні депутати розглянуть питання ратифікації угоди між урядом України та урядом Королівства Саудівська Аравія про співробітництво в сфері дослідження та використання космічного простору в мирних цілях та угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Республіки Молдова про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, членів їх сімей та інших видах соціального захисту таких осіб.
У другому читанні ВР планує розглянути урядовий законопроект про внесення змін до податкового законодавства України, які передбачають спрощення системи оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва.Відповідний документ № 8521 від 16.05.2011 р.