ua en ru

ВР на цьому тижні не розглядатиме законопроекти, що дозволяють створити газовий консорціум на базі "Нафтогазу" і "Газпрому"

Верховна Рада України не розглядатиме проекти законів, що дозволяють створити газовий консорціум на базі "Нафтогазу" і "Газпрому". Про це повідомив спікер Верховної Ради Володимир Литвин в ході погоджувальної ради, передає кореспондент РБК-Україна.
"На цьому тижні у нас немає проектів законів про розділення "Нафтогазу" і немає проектів законів про зміну статусу ГТС", - сказав Литвин.
Також спікер спростував інформацію про те, що в п'ятницю, 23 грудня, Рада має намір розглянути в другому читанні проект закону про ринок землі.
Також спікер не виключив, що в парламенті під час години питань до Кабміну можливо заслуховувати інформацію про хід газових переговорів.
Нагадаємо, у Верховній Раді України (ВР) зареєстрований законопроект № 9429 від 8 листопада 2011 р. про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою забезпечення реформування нафтогазового комплексу. Згідно тексту проекту закону, реорганізація НАК "Нафтогаз України" і її дочірніх підприємств здійснюється за рішенням Кабінету міністрів України.