ua en ru

ВР хоче надати субвенції з держбюджету на погашення заборгованості в сфері тепло- та водопостачання у сумі 1,3 млрд грн

Народні депутати України підтримали в першому читанні законопроект № 3057 "Про внесення змін до закону України "Про державний бюджет України на 2013 р." щодо погашення заборгованості за енергетичні ресурси". За відповідне рішення проголосували 226 народних депутатів, проти - 44, утрималися 4 народних депутатів.

Проте депутати від опозиції зібралися біля трибуни і почали вимагати від спікера ВР Вролодимира Рибака провести повторне голосування за цей законопроект через неперсональне голосування. Під час переголосуваня за даний законопроект проголосували 232 депутати, проти -74, утримались - 3 депутати.

Законопроект передбачає забезпечення джерел для погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення населенню, яка виникла у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання та водовідведення тарифам, що затверджувалися та погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування, а також забезпечення своєчасних розрахунків за електричну енергію державних вугледобувних підприємств, шахт 3-ої групи.

З метою покращення фінансового стану таких підприємств та забезпечення своєчасних розрахунків за спожиту електричну енергію пропонується забезпечити джерела субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення населенню у сумі 1,3 млрд грн, джерела розрахунків за електричну енергію державних вугледобувних підприємств, шахт 3-ої групи у сумі 240 млн грн

Джерелами фінансування визначені надходження до загального фонду державного бюджету від сплати податкових зобов'язань з податку на прибуток ДП НАЕК "Енергоатом" на суму 1,54 млрд грн.