ua en ru

ВР 24 травня розгляне законопроект про списання "Укроборонпрому" боргу в 819,4 млн грн

Парламент 24 травня розгляне законопроект № 10034 про списання "Укроборонпром" боргу в розмірі 819,4 млн грн. Про це заявив заступник голови комітету з питань національної безпеки і оборони Валентин Зубов у ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

"На 24 травня поставлений (у порядку денному) законопроект № 10034. Цей законопроект передбачає списання підприємствам "Укроборонпрому" суми в розмірі майже 1 млрд грн - 819,4 млн грн. Комітет звернувся до прем'єр-міністра дати експертну оцінку цього законопроекту, але в відповіді комітет отримав висновок Мінекономрозвитку, який підтримує цей законопроект, однак Мін'юст і Мінфін мають серйозні до нього зауваження. Ми просимо його поки відкласти, поки не буде консолідованої позиції Кабінету міністрів", - сказав Зубов.

Глава ВР Володимир Литвин на це зауважив: "Поки не буде доведено, що я взяв гроші за цей законопроект". Він підкреслив, що "цей законопроект був зареєстрований у лютому і відповідно до звернення Кабінету міністрів України, відповідно до звернення автора і фракції".

Перед розглядом цього законопроекту, на думку Литвина, Кабінет міністрів повинен розібратися зі своєю позицією, але її відсутність не є перешкодою для розгляду питання: "Я написав лист в Кабмін. Дайте свою організовану позицію з цього приводу, але робити на голові ВР політику не потрібно".