ua en ru

ВР 10 січня розгляне законопроект про реструктуризацію "Нафтогазу", - НУ-НС

Верховна Рада України розгляне законопроект про реструктиризации "Нафтогазу" 10 січня. Про це в ході погоджувальної ради заявив глава фракції НУ-НС і керівник комітету з питань ПЕК Микола Мартиненко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вимагаємо, аби у Верховній Раді була публічно озвучена інформація про хід газових переговорів з Росією . Проекти законів, які дозволять передати в управління нашу ГТС, стоять на порядку денному парламенту з 10 січня. Їх немає на порядку денному на цьому тижні, але це не означає, що переговори не продовжуються. Вони продовжуються в таємному режимі точно також, як було перед укладанням Харківських угод", - заявив він.
У свою чергу голова фракції "БЮТ-Батькивщина" Андрій Кожем'якін додав, що "ми не сумніваємося в намірах нинішньої влади здати ГТС Росії".
Нагадаємо, раніше сьогодні спікер ВР Володимир Литвин заявив,что Верховна Рада України не розглядатиме проекти законів, що дозволяють створити газовий консорціум на базі "Нафтогазу" і "Газпрому". "На цьому тижні у нас немає проектів законів про розділення "Нафтогазу" і немає проектів законів про зміну статусу ГТС", - сказав Литвин.