ua en ru

Вперше з початку АТО в Харків повернувся великий футбол

Вперше з початку АТО в Харків повернувся великий футбол Фото: стадіон "Металіст"

Гра між Україною та Сербією, що проходила на арені "Металіст", була першим міжнародним матчем у Харкові з початку АТО – після трирічної перерви.

У жовтні Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) дозволив проводити міжнародні матчі на стадіоні "Металіст" після проведення відповідної перевірки. Матч Україна – Сербія став першим на арені з початку АТО. Раніше, як повідомлялося в ЗМІ, з початком військового конфлікту на сході України, проведення міжнародних матчів у Харкові під егідою футбольної асоціації було заборонено у зв'язку з загрозою безпеки їх учасників.

Як зазначила голова Харківської ОДА Юлія Світлична в коментарі журналістам по завершенню гри збірної, дуже важливо, що місто знову приймає матчі найвищого рівня. "Арена "Металіст" – один з символів міста. І сьогодні вона довела, що гідна приймати ігри найвищого рівня", – сказала вона.

Серед пріоритетних завдань Харківської обласної влади Юлія Світлична назвала проведення в Харкові фіналу кубка України з футболу і повернення європейського великого футболу на арену "Металіст".

У жовтні між Харківською облдержадміністрацією та Федерацією футболу України було підписано меморандум про співпрацю. Сторони поставили перед собою завдання розвивати та популяризувати футбол. В першу чергу, повернути в Харків, який приймав Євро-2012, міжнародні матчі. Під час підписання меморандуму було повідомлено, що 15 листопада у Харкові відбудеться товариський матч Україна – Сербія.

Нагадаємо, товариський матч Україна – Сербія, який відбувся 15 листопада на арені "Металіст" у Харкові, закінчився з рахунком 2:0 на користь нашої збірної.