ua en ru

Вперше лідери ЄС без суперечок підтримали санкції проти Росії, - Туск

Вперше лідери ЄС без суперечок підтримали санкції проти Росії, - Туск Фото: Дональд Туск (president.gov.ua)

Всі 28 держав-членів ЄС підтримали продовження санкцій

Лідери Європейського союзу (ЄС) уперше без жодних суперечок одноголосно підтримали продовження санкцій проти Росії. Про це під час завершення саміту Євросоюзу у Брюсселі сказав президент Європейської Ради Дональд Туск, передає Deutsche Welle.

"Одне було абсолютно чітко зрозуміло - усі 28 держав-членів виявилися цілковито єдиними, коли йшлося про продовження санкцій щодо Росії. Насправді, це було вперше, коли ми вирішили це питання без жодних суперечок чи дискусій", - заявив Туск.

Нагадаємо, у четвер, 14 грудня, лідери Європейського союзу погодили продовження економічних санкцій проти Російської Федерації. Керівники ЄС дали зелене світло, щоб продовжити економічні санкції ЄС проти Росії ще на 6 місяців. Офіційн продовження вступить у силу наступного тижня.

Додамо, що економічні санкції щодо Росії через її агресію в Україні були запроваджені Євросоюзом у липні 2014 року терміном на один рік, у березні 2015 року їхнє можливе скасування прив'язали до виконання Москвою Мінських угод до кінця 2015 року. Оскільки Росія не виконала усі свої зобов'язання, після цього лідери ЄС неодноразово ухвалювали рішення щодо продовження санкцій ще на півроку.

Востаннє секторальні санкції Євросоюзу проти РФ були продовжені Радою ЄС у червні 2017-го року - до 31 січня 2018-го року. Обмеження стосуються фінансового, енергетичного, оборонного секторів російської економіки, а також товарів подвійного призначення.