ua en ru

Лідери ЄС погодили продовження санкцій проти Росії

Лідери ЄС погодили продовження санкцій проти Росії Фото: санкції проти РФ (колаж РБК-Україна)

Санкції продовжать наступного тижня

Лідери Європейського союзу погодили продовження економічних санкцій проти Російської Федерації. Про це повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

"Керівники ЄС дали зелене світло, щоб продовжити економічні санкції ЄС проти Росії ще на 6 місяців. Офіційне продовження на наступному тижні", - повідомив журналіст.

Нагадаємо, раніше журналіст AFP Денні Кемп повідомив, що лідери країн Європейського союзу планують на цьому тижні продовжити санкції проти Російської Федерації.

Крім того, агентство Reuters також повідомляло, що глави ЄС мають намір у четвер, 14 грудня, продовжити санкції щодо Росії на 6 місяців. Лідери ЄС зустрілися в Брюсселі (Бельгія) в четвер, де обговорили продовження санкцій проти РФ до середини 2018 року. Проте раніше передбачалося, що ЄС продовжить санкції без обговорення.

Зазначимо, європейські санкції проти Росії були введені 31 липня 2014 року у відповідь на анексію українського Криму. З тих пір санкції, в тому числі і за агресію на Донбасі, періодично посилюються і подовжуються.